LOGOPEDIE

VREAU PROGRAMARE
Vizionează!

Daca copilului ii este accesibila comunicarea orala dar intampina dificultati in achizitionarea acesteia, este necesara terapia logopedica.

Aceasta interventie trebuie sa se realizeze timpuriu pentru a evita ulterioarele decalaje ce pot aparea intre varsta cronologica a copilului si varsta limbajului.

Activitatea logopedica cuprinde exercitii cu caracter general si exercitii cu caracter specific.

Dintre activităţile cu caracter general amintim:

  • Educarea respiratiei si a echilibrului inspir-expir: gimnastica generala, corporala, exercitii respiratorii simple

  • Imbunatatirea miscarii organelor fono-articulatorii: exercitii speciale pentru muschii obraijlor, exercitii speciale pentru muschii limbii, exercitii speciale pentru muschii buzelor, exercitii speciale pentru muschii maxilarelor

  • Dezvoltarea muschilor fini ai mainii

  • Optimizarea coordonarii oculo-motorii in vederea realizarii activitatii de scriere

In ceea ce priveste exercitiile cu caracter specific, acestea variaza in functie de fiecare problema de limbaj in parte si presupun elaborarea unui plan de interventie personalizat si adecvat la particularitatile de dezvoltare ale fiecarui copil.

VREAU PROGRAMARE
For privacy reasons YouTube needs your permission to be loaded. For more details, please see our Termeni şi condiţii. Confidenţialitate..
I Accept

Conditiile de baza pentru ca un program logopedic sa demareze eficient sunt legate de faptul ca este necesar ca cel mic sa stie sa imite, sa poata sustine contactul vizual si sa poata fi antrenat in activitate pentru scurt timp.